IKEA kan erbjuda dig en mångfald av möbelstilar och typer, så det kan vara svårt att komma ihåg vilken du köpte för flera år sedan. Här är några tips som kan hjälpa dig att känna igen din möbelstil.


1. Märkesetikett

Det enklaste sättet att känna igen designen är genom att titta på vård- eller varumärkesetiketten. Alla original överdrag från IKEA har möbelstilens namn skrivet på taggen. Du hittar dem på undersidan av omslagen. Vänligen ta kudden eller någon annan bit, ta bort IKEA-överdragen och leta efter den vita etiketten. När du hittat namnet kan du kolla vår produktsida för att se om vi har det i lager.


2. Mått

Vissa av möbelstilarna (som Karlanda och Karlstad ) kan se likadana ut och det är verkligen viktigt att mäta ditt föremål för att jämföra måtten. Möbelmått hittar du på vår produktsida genom att klicka på den specifika produkten och titta på beskrivningen. Det kan vara en skillnad på några centimeter.


3. Individualitet

Leta efter något individuellt. Du kan känna igen dina möbler och välja rätt IKEA-överdrag genom att jämföra dess armstöd. Det finns så många former som kan vara huvudindikatorn. Om din soffa ursprungligen köptes från IKEA kan den ha sina originalben. Deras form och typ av material kan också vara tecken på en viss stil. Du kan också räkna mängden kuddar, rygg- eller sittdynor.


4. Kontrollera sidorna

Glöm inte att dubbelkolla sidan av dina möbler. Vanligtvis kan soffa med schäslong modereras till höger och vänster sida. Vissa av IKEA överdragen kan användas för båda sidor, men det är få som behöver köpas till en specifik vänster eller höger sida. Läs beskrivningen av varan innan köpet.


5. Inget läder

Ursprungligen köpta läderartiklar är inte lämpliga för våra överdrag då de inte har kardborreband på möbelns undersida. Vi letar efter sätt som kan hjälpa oss att fästa våra omslag med annat material.

Om du inte kan hitta eller är osäker på stilen på möbeln, kontakta oss för mer hjälp. Ta bara en tydlig bild av ditt föremål och skicka ett e-postmeddelande till oss på info@comfortly.com . Vi hjälper dig att välja mellan vårt breda sortiment av olika IKEA överdrag!

december 31, 2019