Det är sant att neutrala, tomma färger är lätta att matcha, och de ger en bra bakgrund för accentdesignelement, men du kan förlora möjligheten att reflektera meningsfullt och roligt att upptäcka detaljer i din inredning. Fler färger och deras kombinationer kan hjälpa ditt hem att berätta en unik historia om din personlighet, livsstil, och de kan till och med lyfta ditt humör. En mängd olika toner av IKEA kuddfodral och andra möbler kan återspegla din unika identitet, medan olika nyanser på väggarna lugnar eller höjer ditt humör. Vi förstår att det är svårt att välja de kombinationer som passar väldigt bra (med tanke på att du inte är en professionell inredningsdesigner), så vi inbjuder dig att ta en titt på några inspirerande idéer.

Ge dig själv energi med gröna toner

Ett trött och trist vardagsrum eller sovrum kan avsevärt förändras till en livlig plats med hjälp av gröna nyanser. Var inte rädd för att leka med grönt, för det har ett enormt antal olika toner – från den mjukaste liljevita, blek koboltgröna och grågula till den mer intensiva salladsgröna, gräsgröna och maringröna. På grund av denna unika egenskap kan färgen grön lätt anpassas till alla smaker.

De mest anpassade nyanserna för grön färg är mjuka blå och gula. Måla ditt vardagsrum med blå och gulfärgade IKEA kuddfodral, sofföverdrag, mattor och tillbehör som golvlampor, vaser eller bokomslag. Kombinationen kommer säkert att skapa en lugnande och sammanhållande effekt.

Spegla din optimism och bjud in sommaren

Ditt hem kommer att fyllas med bara bra vibbar och leenden om du väljer att måla eller inreda det med gul färg. Det är ingen hemlighet att gult förmodligen är den mest positiva färgen i paletten så alla som kliver in i ditt hem kommer att tänka på dig som en optimistisk, glad och ljus person. Denna soliga inredning kommer säkerligen att lätta upp ditt humör även på dina värsta dagar.

Det är värt att nämna att mjuk gul nyans skapar en idealisk duk för olika möbelstilar, speciellt den är en perfekt match för grå och neutrala möbler. Vissa grågula IKEA kuddfodral på en soffa kommer att perfekt komplettera den övergripande designen.

Kryddiga mörka toner är fortfarande trendiga

Mörkblå toner kommer att berätta om ditt stadiga, raka och solida jag. Även om mörka nyanser kan skrämma dig eftersom det kan verka riskabelt att använda, passar de dock perfekt på plats om du söker ett kontrastrikt rum. Dessutom behöver den inte vara mörkblå hela vägen. Välj att måla och accentuera väggen eller en radiator för att lägga till lite kryddighet. Huvudregeln här – matcha och balansera mörk ton med stora områden av neutrala färger. Grå soffa med mörkblå kuddar kan perfekt kompletteras med mjukare färgade IKEA kuddfodral.

Neutrala färger är alltid ett säkert kort. Men vill du inte upptäcka nya känslor och känslor genom att inreda ditt hem med unika, otraditionella färgkombinationer? Inspirera, uppmuntra, upplys och peppa dig själv med välmatchade färger. Prova och se det själv!

mars 20, 2020