På grund av sammets unika mjukhet och rika textur var detta material nära besläktat med adeln. Den har sitt ursprung i österländsk kultur och några av de första lämningarna fanns också i Kina. Sammet nådde en topp under renässansen och Italien blev en av de ledande sammetstillverkarna i världen. När du hör ord som renässans och Italien kanske du associerar sammet med lyxigt och högstilat tyg, men det är mer mångsidigt än du kanske tror. Jag tänker alltid på sammet som ett stilrent och lika modernt material. Du kan hitta den på museer, palats och andra tjusiga platser, men den kan också vara placerad i kontor och vardagsrum, som sovrum. Det är verkligen populärt att använda sammet till sängramar och vardagsrumsmöbler.

Du kanske också tycker att sammet är svårt att hantera, och i jämförelse med andra material kan det vara sant. Våra Velvet Blends-material skapades dock med syntetiska blandningar, som lätt kunde tvättas och återanvändas igen. Det är därför du kan täcka dina köksstolar utan att behöva oroa dig för spill och fläckar.

Du kan enkelt tvätta sammet i 40 °C temperatur, samt använda kemisk rengöring. Om det blir skrynkligt under tvätten, oroa dig inte, du kan även stryka detta material (på undersidan), men du bör endast använda låg temperatur. Velvet Blends har en av de bästa egenskaperna i jämförelse med andra material. Den har den högsta utvärderingen på nötningsbeständighet och pillingmotstånd. Detta innebär att dina möbler blir mer hållbara och kommer att behålla ett fräscht utseende längre än förväntat.

Om du har några frågor angående detta material kan du alltid skicka ett meddelande till oss via e-post eller livechatt.

augusti 20, 2019