Fläckar och spill är en del av vårt dagliga liv, så om du har köpt möbler med utbytbara överdrag är du verkligen en smart person. Genom att ständigt tvätta överdrag blir dina möbler glittrande rena och behåller ett fräscht utseende längre än du kan förvänta dig.

Här är några grundläggande steg som du kan behöva känna till innan du tvättar dina överdrag för första gången:

1. Kontrollera alltid skötseletiketten. Du kanske märker att inte alla tyger kan tvättas eller strykas. Det är bättre att läsa informationen på etiketten eller att kontakta säljaren för mer information. Allt vårt material förutom Cashmere Blends (eftersom det är skyddat från spill) kan tvättas igen.

2. För djurälskare skulle det vara bättre om du tar av dig pälsen innan du tvättar för att förhindra att din tvättmaskin täpps igen. Du kan enkelt borsta resterna av päls med en gummihandske och med hjälp av dammsugare.

3. Om du har några märkbara fläckar (särskilt på de ljusfärgade överdragen) ta hand om dem innan du tvättar. Du kan använda fläckrengöringsmedel som skulle vara vänlig mot tyger. Efter att du har hällt vätska, ta en minut innan den verkligen sjunker in och efter det, rengör den försiktigt med en mikrofiberduk. Se till att inte borsta fläcken eftersom det kan göra att fläcken går djupare in i materialet.

4. Använd den ömtåliga cykeln på din tvättmaskin för den första tvätten. För att veta temperaturen bör du alltid titta på skötseletiketten.

5. Efter att ha tvättat överdragen skulle jag också rekommendera att lufttorka det, för att inte krympa materialet. När det är torrt kan du även stryka det om det står på skötseletiketten.

Materialinformation:

Hoppas det hjälper!

augusti 27, 2019