Låt mig bara säga att jag är galen på växter. Och ja, jag är en av de där galna människorna som tycker om att ge dem namn och använda dem som mina bästa konversationskompisar. Jag håller växter runt om i vårt hem, inte bara för att de ser bra ut som inredningsdetaljer, utan också på grund av deras hälsofördelar. Här är 3 krukväxter som är bäst för sina renande egenskaper:

Lavendel . Du kanske märker att denna ört används för hud- och skönhetsprodukter på grund av dess egenskaper och fantastiska lukt. Det används också som medicin mot håravfall, ångest och sår. Lavendel finns vanligtvis växande i naturen, men det är en fantastisk växt att använda hemma.

Tips för skötsel:

Lavendel behöver så mycket ljus som möjligt, så du kan placera den nära fönstret i söderläge och se till att den får minst 3 timmars direkt solljus. Låt inte lavendeln torka helt, se till att jorden är fuktig genom att vattna växten. Om du önskar mer buskighet kan du ibland tippa katrinplommon.

Boston Fern . Jag fick faktiskt den här växten för att min vän rekommenderade den som en effektiv giftig absorbator, så nu växer den i mitt "kontorsrum" nära datorn. Ett annat plus - denna växt hjälper också till att återställa fukt i hemmet naturligt.

Tips för skötsel:

Denna växt är relativt lättskött men den kommer fortfarande att behöva hålla sig fuktig. Boston Ferns behöver också en sval plats med indirekt ljus och hög luftfuktighet. Så om du inte har några fönster och gillar att vistas i mörkret (onda skratt), så är det här en växt för dig!

Aloe Vera . Denna växt är välkänd för sina läkande egenskaper och du kanske har lagt märke till kosmetika och medicin och till och med livsmedelsprodukter som består av Aloe Vera. Deras blad (inuti gel) har antioxidant och antibakteriella egenskaper, så det kan ha en praktisk användning också. Dessutom renar denna anläggning kemikalier som vanligtvis används för hemstädning.

Tips för skötsel:

Om du är olycklig på att odla växter och glömmer att vattna det, kanske du gillar Aloe Vera. Du kan vattna växten (mycket) en gång varannan vecka. Denna växt kommer dock att behöva mycket sol och en ljus plats.

Om du har några frågor eller om du vill dela din passion för växter, tveka inte att skicka ett meddelande till oss!

augusti 29, 2019