Har du märkt hur snabbt vi övergår från separat kök till ett rymligare multifunktionellt rum? Vi äter, lagar mat och bjuder in våra gäster på samma ställe, så detta specifika rum behöver vår exceptionella uppmärksamhet på detaljer och praktisk användning. Här är några tips på hur du skapar en praktisk men ändå svimningsvärd inredning i din matsal.

Runda sittplatser

Matsalen samlar vänner och familj, så atmosfären ska vara "pratvänlig" och inbjudande. Självklart behöver varje vardagsrum ett bord och framför allt stolar som är sorterade runt bordet och dekorerade med varma och mysiga stolsöverdrag från IKEA . Det är också viktigt att ha dem riktade mot varandra, för att göra antalet lika och göra utrymmet mer inbjudande.

Stolsöverdrag

Plats

Var uppmärksam på att inte överdriva rummet eftersom det ska vara bekvämt att gå från bord till kök och vice versa. Runda bord är mer lämpliga i små kvadratiska rum, medan andra former enkelt kan anpassas till större utrymmen. Sätena bör vara minst 12 tum lägre än det faktiska bordet för att skapa tillräckligt med utrymme även för dina längsta vänner. Välj möbler med förvaringsfunktion eller bord med flip-top, tilt-top eller andra hopfällbara funktioner.

Detaljer

Du har ingen aning om hur mycket du kan göra med att lägga till rätt tillbehör i ditt rum. Att till exempel lägga till stolsöverdrag från IKEA i olika färger kommer att skapa ett modernt och unikt utseende. Anslut en matta i ljusa färger under bordet som skulle sträcka sig minst 2-3 fot utanför bordssidorna, lägg till iögonfallande konst och lägg några nyligen arrangerade blommor på ditt matbord. Tänk inte bara på huvudmöblerna utan även på dina apparater, servetthållare, bordsunderlägg och så vidare... Kom ihåg att varje detalj räknas!

Stolsöverdrag för IKEA

Belysning

Belysningen i din matsal ska vara tillräckligt stark för att läsa dagstidningen eller njuta av din favoritbok, men inte för stark för att skapa en mer avslappnad atmosfär. Välj varmare nyansfärger och häng kluster eller taklampor ovanför bordet. Var kreativ med lamporna och ljuskronorna eftersom de vanligtvis är huvudfokus i rummet.

Praktiskhet

Du kanske är mer fokuserad på de visuella aspekterna; det är dock viktigt att vara praktisk i en matsal. Välj möbler med utbytbara klädsel som IKEA stolsöverdrag med fläckskyddsfunktion eller tvättbar funktion. Det hjälper när du tappar något medan du äter, eller sprejar något medan du skrattar, så det är viktigt att tänka på fläckar och smuts... Gör fingeravtrycksresistenta material som dina preferenser, undvik öppna skåp som mest drar till sig damm. Välj mörka tvättbara servetter och mörkare mattor. Var också medveten om säkerheten – undvik skarpa möbler, mindre avfasat naturligt trä eller hala golvplattor.


Om du har fler idéer om hur du skapar en perfekt matsal med jämnare detaljer än IKEA stolsöverdrag, konst och blommor, tveka inte att dela med dig till oss!

mars 04, 2021