Om du någonsin har modellerat ditt hus känner du till kampen med att välja rätt färg och nyans. Åh vilken kamp det var... Jag och min man hade en helt annan åsikt om våra sovrumsväggar. Han ville ha knallrött (FARA! Avbryt uppdraget!), medan jag var mer sugen på pastellfärger. Det var då jag behövde vidta åtgärder och göra min egen utredning. Jag läste många artiklar om färger och deras inverkan på vårt humör, känslor och upplevelse, så här är lite information som kan vara till hjälp för dig också.

Röd

Rött är den mest känslomässiga färgen som representerar kärlek och passion. Denna färg uppmärksammar oss på fara, drar uppmärksamhet och höjer vårt blodtryck, vilket ger oss mer energi. På grund av dessa egenskaper kanske denna färg inte är det bästa valet för ditt sovrum, där du vill ha en mer intim känsla och koppla av efter dagens aktiviteter. Röd färg är mer lämplig för inredningsdetaljer och används särskilt i matsalar och vardagsrum. Dessutom kan röd färg orsaka hunger, så om du vill vara den bästa kocken och locka dina vänner att äta hos dig, sätt in några detaljer och möbler i ditt kök. Jag skulle också föreslå att du väljer våra ljusa Velvet Blends-överdrag i färgen Röd.

Grön

Grönt förknippas med harmoni och förnyelse. Om du inte har plats för växter, men vill skapa naturlig känsla, skulle jag tipsa om att måla dina väggar i pastellgrönt och använda ljust eller mörkbrunt trä som tillbehör. Grönt är den mest vilsamma och avkopplande färgen av alla, så den kan användas i alla rum inklusive ditt badrum. För att skapa en mer lugnande känsla skulle jag föreslå att du använder Heavy Duty-material i grön färg. För att göra ditt rum ljusare kan du använda Chenille Blends material i grön färg.

Svart

Återigen kan jag inte dölja min kärlek till den här färgen. Det är en färg av auktoritet, makt, som ger lite dramatik och stilrena vibbar. Svart färg är vanligtvis inte förstahandsvalet och vissa människor är rädda för att gå in på den mörka sidan. Men att måla dina väggar i svart eller att utrusta ditt rum med svarta möbler kan vara ett av de bästa besluten i inredningsvärlden. Svart kan gå med pastellfärger såväl som ljusa färger. Det är viktigt att använda det försiktigt, inte överdosera. Svart är det mest lämpliga i kontor eller vardagsrum. För att skapa en dyr inredning skulle jag föreslå att du använder Chenille Blends i färgen Svart.

Vit

Vitt symboliserar renhet och säkerhet. När jag drömmer om ett hem brukar jag visualisera det med vitt staket eftersom det representerar en säker miljö och stabilitet. Det jag älskar mest med vit färg är att den är lika elegant som den är modern. Vit kan användas för att få rummet att verka större, renare, så det kan vara perfekt för ditt badrum eller ditt kök. Var noga med att inte överbelasta vit färg med onödiga föremål, onödiga färger då det kan bli för mycket att hantera. Vit färg kanske inte heller är det bästa alternativet för dina möbler eftersom det inte är praktiskt. Om du skulle vilja skapa en ljus interiör skulle jag föreslå att du använder beige som ett alternativ. Vi har Chenille Blends Beige, Cashmere Ecru och Beige, Heavy Duty Cream, Linen Blends Linne och Velvet Blends Cream, Light-Beige, Rabbit alternativ att välja mellan.

Det finns många färger och nyanser som orsakar olika känslor och kan påverka sinnesstämningar. Du kan alltid läsa om dem innan du fattar några stora beslut angående ditt hus. Om du vill dela med dig av information är du alltid välkommen att kontakta oss när som helst.

augusti 08, 2019