Så du har bestämt dig för att du vill ändra utseendet på din interiör och förlänga livslängden på en älskad IKEA-möbel, men nu är du överraskad av den mångfald av färger och material vi erbjuder. Vilken färg skulle se snyggast ut i mitt vardagsrum? Ska jag välja varma eller kalla färger? Vad betyder olika färger? Vad säger färgerna jag väljer om mig?

Var inte rädd! Vi vet att ett överflöd av färgval tillsammans med bristande kunskap om hur färgerna kommer att se ut i ditt hus snabbt kan göra denna spännande chans att personifiera ditt hem till en fruktad process. Vi erbjuder ett brett utbud av IKEA överdragsfärger och -tyger, så du kommer garanterat att hitta en variant av din personliga favorit. Konstnärer, inredare och även psykologer har länge analyserat vad olika färger kan betyda i hemmiljö. Om du vill att möbelöverdragen du väljer ska skicka ett meddelande och säkerställa att dina möbler har den perfekta atmosfären, kommer den här korta guiden att ge dig all kunskap du behöver.

Röd

Även om alla vet att rött är passionens färg, är det inte bara ett trevligt ordspråk. Studier visar att det stimulerar hjärnan och höjer pulsen, vilket gör att röda föremål sticker ut. Om den används i rätt mått kan det vara en ren och stark färg som framhäver dina favoritdetaljer, som en fåtölj vid den öppna spisen. Överanvändning kan dock få ett rum att kännas fientligt och tröttsamt. Observera också att rött, precis som orange, sägs öka aptiten, vilket gör den perfekt för matsalar och perfekt för IKEA stolar och barstolar.

Grön

Den mest balanserade färgen är grön, en bro mellan de varma och de kalla färgerna. Grönt representerar livet, den levande världen och den otämjda naturen. Använd på rätt sätt ger den harmoni och frid. Grönt är lugnande, avkopplande och ungdomligt, vilket gör det perfekt för sovrum och dina IKEA sängramsöverdrag. Olika nyanser, nyanser och nyanser av grönt har olika betydelser. Det mörkgröna tyget får dig att tänka på vilda skogar med en nästan intensiv vitalitet, medan green bay är mycket mjukare och fridfullare.

Blå

Det är känt att blått är färgen på himmel och vatten. Ett rum med många nyanser av blått kommer att ha en lugn och uppfriskande atmosfär. Stark blå stimulerar klara tankar, medan mjuk blå slappnar av sinnet. Stark koppling till havet, floder, sjöar och allt vatten gör blått till en bra idé för alla rum, när det används med måtta. Överanvänd det dock inte, eftersom det kan få ett rum att verka kallt, melankoliskt eller utan känslor.

Gul

För att få folk att känna sig trygga och optimistiska bör du använda lite gul . Det är färgen som kan stimulera och stärka. Det stimulerar våra nerver, körtlar och hjärna, vilket gör oss piggare och mer energiska, och har kulturella associationer till solen, ljuset, ljusstyrkan och guldet. Även om ljusare gula färger verkligen kan ha en blygsam upplyftande effekt och fungera i de flesta rum, används livlig gult vanligtvis med försiktighet av designers, eftersom det ses som färgen på sensationellhet och överflöd.

Orange

Som en sammansatt färg blandar och mildrar orange betydelsen av gult och rött. En ljus orange fångar uppmärksamhet men är inte lika aggressiv som röd, medan pastellvariationer som korall och persika kan få ett rum att kännas välkomnande, avkopplande och varmt, vilket gör det perfekt för vardagsrum, hallar och matsalar. Perfekt för dina IKEA möbelöverdrag!

Grå

Om du vill ha en professionell och intellektuell look rekommenderar vi att du använder grå . Den är neutral till det extrema, den enda färgen som inte har några psykologiska kopplingar när den kombineras med andra. Det är den perfekta neutrala om du vill tona ner ett rum, eftersom det kan dämpa ljusare nyanser och verkligen dra ihop ett färgschema. Tung användning av mörkgrå utan några ljusa fläckar kommer dock att förmedla rädsla, brist på självförtroende eller till och med depression.

Svart

Svart är rätt färg för att få en sofistikerad och elegant look. Svart är en bestämd färg. Det är elegant, modernt och rakt på sak. Används i kontrast med ljusa färger – särskilt med vitt eller gult – skapar energi och spännande kontrast. Det kan ytterligare förmedla auktoritet, gränser och mystik, men i sig kan det vara deprimerande och dämpa stämningen. Det fungerar i alla rum, men bör användas med måtta.

Vit

På andra sidan finns vitt , som uttrycker renhet och renhet. Den har en upplysande effekt, hjälper våra sinnen att fokusera och hjälper till med organisationen, vilket gör den bra för kök (dina IKEA matstolar) och hemmakontor. Den går väldigt bra med svart på grund av den höga kontrasten och den kan även användas för att förstärka mer stimulerande färger. Men för mycket vitt kan få ett rum att kännas alltför sanerat, opersonligt och kallt.

Nu när du vet vad varje färg betyder kan du enkelt räkna ut vilket klädselskydd som fungerar bäst. Antingen väljer du Natural i gul färg överdrag eller nöjer dig med säkra och hållbara Heavy Duty i grått, våra tygöverdrag till din IKEA modellmöbler hjälper dig att sätta tonen.

december 06, 2022