Det är lätt att bli kär i olika stilar och trender när du skapar din heminredning. Att ha en tydligare uppfattning om vilken stil som faktiskt är du, kan hjälpa till att komma på en vision av ditt perfekta hem. Låt oss få lite inspiration, eller hur?

Bohemisk stil med IKEA överdrag

Frihet och individualitet

Om du inte gillar det obefläckade minimalistiska moderna hemmet, varför inte överväga en bohemisk inredning eller åtminstone en liten touch av bohem i ditt hem? En liten touch kan vara ett IKEA Klippan sofföverdrag av en unik Heavy Duty tygblandning. Heminredningsexperter säger att bohemisk stil är en av trenderna 2020: vi är alla öppna för världen och vi älskar känslan av frihet och individualitet. Att resa och lära känna andra kulturer har aldrig varit så enkelt, plus att det verkar som att folk faktiskt saknar sanningsenlighet och lite... en söt röra i sina hem. Helt ogjort men ändå helt klart – det är den bästa beskrivningen av ett fint boho-hem.

Bohemisk design beundras av dem som lever ett frisinnigt, okonventionellt liv, som resenärer, författare, konstnärer och de som har sympati för "den gamla goda tiden". Bohemisk stil handlar om att införliva många olika saker i en. Till exempel ett färgglatt IKEA Klippan sofföverdrag och färgglada kuddar. Denna stil uppmuntrar till att inte vara rädd för att leka med färger, accessoarer, mönster samtidigt som du skapar ett hemtrevligt hem. Det är där kulturella influenser från olika delar av världen kommer till en.

Även om det finns så många inslag i det, låter det bohemiska hemmet dig leva i en avslappnad och bekymmerslös miljö. Och det bästa med det är att det aldrig kommer att finnas två samma bohemiska hem, inte heller kommer det att finnas fel eller inte stilig bohemia, tvärtom – bohemiska hem kan bli ett unikt, oförutsägbart och härligt som sticker ut från det moderna, minimalistiska, fläckfria hem. Och sådana små detaljer som IKEA Klippan sofföverdrag, exotisk målning eller en växt räcker för att skapa det.

Bohemiskt sofföverdrag

Hur skapar du en bohemisk atmosfär i ditt hem?

Låt oss börja med en ren och enkel bas. Eftersom ditt boho-hem kommer att ha massor av element, vill du inte överfulla det med färgglad bakgrund. Varma och jordnära toner gör den perfekta duken för ditt rum: väggar, golv och mjuka möbler. Ett texturerat kraftigt tyg eller linneblandningar från IKEA Klippan sofföverdrag kommer att ge en naturlig känsla till ditt bohemiska hem. Satsa på lugna färger som kanin, mika eller sten till din soffa.

Skapandet av äkta bohemi ligger i inredningen

Släpp ut din kreativa anda! Här är viktiga komponenter i ett enkelt bohemiskt hem:

  • Kuddar. Ta gärna fram det livliga med röda, gröna eller azurfärgade färger för dina IKEA kuddfodral – var och en av dem kan utan tvekan täckas i olika nyanser. Välj ett av våra tyger som du inte redan har använt. Mysigare sofföverdragstyger, som IKEA Klippan sofföverdrag, kommer att kontrastera fint mot de mjukare, silkeslena materialen som sammet eller chenille för dina kuddfodral.
  • Växter. Naturen är vår ultimata inspiration och helt enkelt en oundviklig del av den bohemiska interiören. Var inte rädd för att välja ovanliga, tropiska blommor och växter av olika höjd. Tips? En palm är alltid en bra idé. Lägg till några hängande växter - de kommer att ge en personlighet till ditt hemutrymme. För att inte tala om lerkrukor och vaser som kan målas och dekoreras på ditt eget sätt.
  • Mönster för mattor & filtar. Indiska, marockanska, aztekiska tryck som visas på mattor, filtar och andra inredningselement känns alltid mysiga och inbjudande och kommer säkerligen att tillföra en boho-vibe till din interiör. Blanda och matcha olika tryck men försök att hålla dem i samma färgschema för att behålla konsistensen. Dessutom kan det unika kraftiga tyget från IKEA Klippan sofföverdrag också ge boho-känsla till ditt hem.
  • Begagnade möbler & vintage. Den bohemiska interiören är knutpunkten mellan gammalt och nytt. Var inte rädd för de slitna och begagnade prylarna, mormors relikter eller loppisfynd. Gamla möbler har ett värde och berättar en historia. De skapar en perfekt balans tillsammans med moderna element.
  • Naturmaterial. Den bohemiska designen omfattar naturliga och handgjorda. Trähylla, raffiakorgar, virkade bordstabletter, lerskålar, linnedukar, IKEA Klippan sofföverdrag och andra naturliga element kommer att representera ditt hems vilda anda, deras ofärgade lugnande färger smälter lätt in i boho-hemmet.
  • Göra det personligt. Ditt hem kommer att vara unikt, så varför inte lägga till en touch av din egen personlighet till din nya inredning? Vad är det du älskar att göra? Är du en lärande musiker, blivande hemlig målare eller en entusiast med noll avfall? Häng en gitarr på väggen, sätt ett staffli med färg i det tomma hörnet, gör en handgjord matta eller ställ en fin hylla med böcker. Små detaljer som tillsammans skapar ett eget konstnärligt hem.

Är du en bohemisk stilälskare? Dela dina tankar och inredningsidéer med Comfortly community!

februari 21, 2020